Aankoopmakelaar

Er zijn enkele in Frans onroerend goed gespecialiseerde makelaars in Nederland die voor de koper werken, maar u kunt natuurlijk ook een Franse makelaar of een Nederlandssprekende makelaar in Frankrijk inschakelen als aankoopmakelaar.

Na het verstrekken van een zoekopdracht gaat hij of zij op zoek naar geschikte huizen in de Franse regio van uw keuze. Deze makelaars gebruiken daarvoor precies dezelfde middelen als u: het internet of via enkele van de vele tienduizenden makelaars waar zij toevallig een relatie mee hebben. Deze zoekende makelaar heeft ook maar toegang tot een klein gedeelte van het aanbod, net als u.

Er is niets verkeerds aan deze dienstverlening, maar het levert voor de koper niet altijd op waar hij naar zoekt: het huis dat perfect past bij zijn wensen. Kortom, tegenover de vaak forse kosten (3% van de aankoopprijs is gebruikelijk) staat relatief weinig toegevoegde waarde. Dat heeft niet te maken met de kwaliteit van de aankoopmakelaar, maar met de ondoorzichtige Franse onroerend goed markt.