Nutsaansluitingen

Zodra u eigenaar bent geworden moeten de nutsvoorzieningen op uw naam worden gezet.

Wanneer u een huis koopt waar al een elektrische aansluiting is, kan meestal worden volstaan met het bij de EdF (Electricité de France, het Franse nationale elektriciteitsbedrijf) laten veranderen van de tenaamstelling. Tot voor kort ging dat bij het plaatselijke kantoor van de EdF, maar steeds meer van die kantoren worden gesloten en steeds meer zaken worden via het internet afgedaan. U kunt in Frankrijk kiezen uit meerdere stroomleveranciers.

Om een nieuwe aansluiting te krijgen op het Franse elektriciteitsnet, of bij een grondige renovatie waar een permis de construire voor nodig is, zal de installatie moeten worden gekeurd door een onafhankelijk instituut. Meestal zorgt de aannemer of de elektricien voor het inschakelen van le CONSUEL (Comité National pour la Sécurité des usagers de l’électricité).

Voor uw drinkwateraansluiting moet u bij de lokale waterlevernacier zijn. Dat kan de gemeente zijn of een particulier lokaal waterbedrijf of (op steeds meer plaatsen) één van de grote waterleveranciers in Frankrijk. De vorige eigenaar of de makelaar kan u helpen aan de juiste contractgegevens.

Zorg er voor dat bij de keuring vooraf de diverse meterstanden worden opgenomen.